Μια πολύ νόστιμη συνταγή για πατάτες γιαχνί, με καταγωγή από την Τρίπολη, που μπορείτε να απολαύσετε ως κυρίως πιάτο σε περιόδους νηστείας, αλλά και ως συνοδευτικό σε κρέας ή κοτόπουλο. Συνοδεύεται απαραιτήτως με ζυμωτό ψωμί.
Υλικά
- 1 κιλό μεγάλες πατάτες
- 2 καρότα καθαρισμένα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
- 1 κλαράκι σέλινο
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Κόβετε την πιπεριά σε σπιρτόξυλα, τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια καθώς και τα κλαράκια του σέλινου.Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά. Προσθέτετε από πάνω τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη.Βήμα 3
Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι, την ανακινείτε και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά. Μετά από λίγο ανακατεύετε τα υλικά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αν χρειάζεται, προσθέτετε ελάχιστο νερό (1 φλιτζανάκι του καφέ).Βήμα 4
Αλατίζετε, πιπερώνετε και σε 1 ώρα το φαγητό σας είναι έτοιμο.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή