Στην Κύπρο οι πατάτες που συνοδεύουν το ψητό αρχικά τηγανίζονται και στη συνέχεια τις “μεθάνε” με κρασί. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό!
Υλικά
- 1 κιλό μικρές πατάτες
- λάδι για το τηγάνισμα
- 2 νεροπότηρα κρασί κόκκινο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκοπανισμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε καλά με το σφουγγαράκι να φύγουν τα χώματα. Τις πλένετε ξανά και, χρησιμοποιώντας ένα βαρίδι, τις κοπανάτε να σπάσουν.Βήμα 2
Όπως είναι σπασμένες, τις τηγανίζετε σε άφθονο ελαιόλαδο μέχρι να αρχίζουν να ροδοκοκκινίζουν.Βήμα 3
Τότε τις βγάζετε και τις βάζετε σε άλλη, καθαρή κατσαρόλα προσθέτοντας μόνο ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο. Τις αλατίζετε, τους ρίχνετε τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι.Βήμα 4
Μόλις ζεσταθεί το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το κρασί και μαγειρεύετε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί. Τις σερβίρετε ζεστές συνοδεύοντας ψητό κρέας.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή