Ένα δυναμωτικό σνακ με καρύδα αλλά και φακές, για πραγματικούς survivors!

Υλικά
- 2 φλιτζάνια σουσάμι
- 1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι φακή βρασμένη al dente
- 1 φλιτζάνι πετιμέζι ή μελάσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το πετιμέζι και το αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να αραιώσει. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε για 5 λεπτά πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά ή μέχρι να σφίξει το μίγμα και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όσο περισσότερο αφήσετε το παστέλι στη φωτιά τόσο πιο σκληρό γίνεται.Βήμα 2
Απλώνετε το μίγμα σε ένα μικρό ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα και, αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τα κομμάτια που θέλετε.Βήμα 3
Αφήνετε το παστέλι να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια κόβετε τα κομμάτια με βρεγμένο μαχαίρι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb - Ματίνα Πετρουτσά