pasta flora
clock icon
60'

Πάστα φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο light και αγαύη

Υλικά

  • 100γρ. ταχίνι
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 7 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλιτζανιού Μαρμελάδα Βερίκοκο light ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ανακατεμένη με ¼ φλιτζανιού Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα

Η πάστα φλόρα στην πιο υγιεινή εκδοχή της, με Μαρμελάδα Βερίκοκο light ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και Σιρόπι Αγαύης Sunny Via. Ιδανική επιλογή και για την περίοδο της νηστείας, καθώς δεν περιέχει ούτε αβγά ούτε βούτυρο.

Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας σταδιακά τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το κονιάκ και το ξύσμα και ομογενοποιείτε.
Σε μπολάκι ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μίγμα του ταχινιού. Ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή ταψιού) και στρώνετε τη βάση και τα πλαϊνά του σκεύους. Παίρνετε δυο τρία κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους ενός δαχτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω γύρω στην άκρη του ζυμαριού που έχετε στρώσει στην ταρτιέρα.
Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη Μαρμελάδα Βερίκοκο που έχετε ανακατέψει με το Σιρόπι Αγαύης. Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω από τη μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.
Τοποθετείτε μέσα σε κάθε ρόμβο ένα ασπρισμένο αμύγδαλο και ψήνετε την πάστα φλόρα στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει ή ζύμη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας σταδιακά τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το κονιάκ και το ξύσμα και ομογενοποιείτε.

Βήμα 2

Σε μπολάκι ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μίγμα του ταχινιού. Ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή ταψιού) και στρώνετε τη βάση και τα πλαϊνά του σκεύους. Παίρνετε δυο τρία κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους ενός δαχτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω γύρω στην άκρη του ζυμαριού που έχετε στρώσει στην ταρτιέρα.

Βήμα 4

Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη Μαρμελάδα Βερίκοκο που έχετε ανακατέψει με το Σιρόπι Αγαύης. Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω από τη μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.

Βήμα 5

Τοποθετείτε μέσα σε κάθε ρόμβο ένα ασπρισμένο αμύγδαλο και ψήνετε την πάστα φλόρα στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει ή ζύμη.