Φτιάχνουμε απολαυστικές παπαρδέλες με πέστο βασιλικού και φιστίκι Αιγίνης. Ένα διαφορετικό πιάτο ζυμαρικών, που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.
Υλικά
- 50 γρ. φρέσκο βασιλικό (2 χούφτες)
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 200 ml ε.π. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 70 γρ. ωμά φιστίκια Αιγίνης, την ψίχα
- 400 γρ. παπαρδέλες
- πιπέρι μαύρο τριμμένο Kania
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
Tips
- Το πέστο, εκτός από φιστίκια Αιγίνης ή το κλασικό κουκουνάρι, μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και με μακαντέμια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πέστο: Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού με λίγο απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τα φιστίκια και χτυπάμε καλά. Δοκιμάζουμε το πέστο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι.
Βήμα 2
Ζυμαρικά: Βράζουμε τις παπαρδέλες μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για να είναι αλ ντέντε. Προτού τα σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα από το νερό όπου έβρασαν για τη σάλτσα. Επαναφέρουμε τις παπαρδέλες μας στην κατσαρόλα μαζί με το πέστο και ανακατεύουμε καλά εκτός εστίας. Αν το πέστο θέλει λίγο αραίωμα μπορούμε να προσθέσουμε είτε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, είτε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και να τα ανακατέψουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και αν θέλουμε ψιλοκόβουμε από πάνω φρέσκο βασιλικό.