pantzarosalata_kerasia_anoigma
clock icon
35'

Παντζαροσαλάτα με κεράσια

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 300 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 300 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 400 γρ. στραγγιστό
  • 100 γρ. καρύδια πεταλούδα
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι ανθέων
  • 20 γρ. λικέρ κεράσι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Μια συνταγή για γλυκιά και δροσερή σαλάτα με παντζάρια, κεράσια και μέλι, ιδανική για το καλοκαιρινό τραπέζι.

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια. Στη συνέχεια, κόβουμε σε μικρούς κύβους (μέγεθος ζαριού) τα βρασμένα παντζάρια. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια και κόβουμε τη σάρκα στα 4 κομμάτια. Σπάμε τα καρύδια με τα χέρια, σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα κομμένα παντζάρια, τα κεράσια, το σκόρδο και τα καρύδια.

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το μηλόξιδο, το μέλι, το λικέρ κεράσι και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα παντζάρια και τα κεράσια. Ανακατεύουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αποθηκεύουμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια. Στη συνέχεια, κόβουμε σε μικρούς κύβους (μέγεθος ζαριού) τα βρασμένα παντζάρια. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια και κόβουμε τη σάρκα στα 4 κομμάτια. Σπάμε τα καρύδια με τα χέρια, σε μικρότερα κομμάτια.

Βήμα 2

Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα κομμένα παντζάρια, τα κεράσια, το σκόρδο και τα καρύδια.

Βήμα 3

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το μηλόξιδο, το μέλι, το λικέρ κεράσι και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα παντζάρια και τα κεράσια. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αποθηκεύουμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.