Μια συνταγή για γλυκιά και δροσερή σαλάτα με παντζάρια, κεράσια και μέλι, ιδανική για το καλοκαιρινό τραπέζι.
Υλικά
- 300 γρ. παντζάρια βρασμένα
- 300 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 400 γρ. στραγγιστό
- 100 γρ. καρύδια πεταλούδα
- 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι ανθέων
- 20 γρ. λικέρ κεράσι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια. Στη συνέχεια, κόβουμε σε μικρούς κύβους (μέγεθος ζαριού) τα βρασμένα παντζάρια. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια και κόβουμε τη σάρκα στα 4 κομμάτια. Σπάμε τα καρύδια με τα χέρια, σε μικρότερα κομμάτια.
Βήμα 2
Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα κομμένα παντζάρια, τα κεράσια, το σκόρδο και τα καρύδια.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το μηλόξιδο, το μέλι, το λικέρ κεράσι και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα παντζάρια και τα κεράσια. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αποθηκεύουμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.