Το μίγμα με βάση τη μουστάρδα και το μέλι με το οποίο θα αλείψετε την πανσέτα είναι το μικρό μυστικό για να γίνει η πετσούλα τραγανή και νόστιμη.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε το δέρμα της πανσέτας. Τη βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό. Προσθέτετε τη δάφνη και τα γαρύφαλλα και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζετε την πανσέτα για 40 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το σκουπίζετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη μουστάρδα, το μέλι, το κονιάκ, το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλείφετε με το μίγμα την πανσέτα σε όλες τις μεριές και πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι.
Βάζετε στο κάτω ράφι του φούρνου μια λαμαρίνα και στο μεσαίο τοποθετείτε την σχάρα. Ακουμπάτε εκεί την πανσέτα με το δέρμα προς τα πάνω. Ψήνετε για 1 ώρα μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα του.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε το δέρμα της πανσέτας. Τη βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό. Προσθέτετε τη δάφνη και τα γαρύφαλλα και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζετε την πανσέτα για 40 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
Βήμα 2
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το σκουπίζετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη μουστάρδα, το μέλι, το κονιάκ, το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 4
Αλείφετε με το μίγμα την πανσέτα σε όλες τις μεριές και πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι.
Βήμα 5
Βάζετε στο κάτω ράφι του φούρνου μια λαμαρίνα και στο μεσαίο τοποθετείτε την σχάρα. Ακουμπάτε εκεί την πανσέτα με το δέρμα προς τα πάνω. Ψήνετε για 1 ώρα μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα του.
Βήμα 6
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε.