Η πανσέτα σε μια συνταγή που οι κρεατοφάγοι της παρέας θα λατρέψουν!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώνετε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
Αλείφετε με ελαιόλαδο την πανσέτα από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα.
Τη βάζετε στη λαμαρίνα (ή στο ταψί) και την ψήνετε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίζει.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, μπράντι, μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι καγιέν). Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αλείφετε την πανσέτα με το γλάσο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς την μια-δυο φορές για να καραμελώσει καλά η επιφάνεια, να σκουρύνει και να γυαλίσει ομοιόμορφα.
Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και την κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με σαλάτα εποχής και, προαιρετικά, με τηγανητές πατάτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώνετε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
Βήμα 2
Αλείφετε με ελαιόλαδο την πανσέτα από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα.
Βήμα 3
Τη βάζετε στη λαμαρίνα (ή στο ταψί) και την ψήνετε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίζει.
Βήμα 4
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, μπράντι, μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι καγιέν). Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αλείφετε την πανσέτα με το γλάσο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς την μια-δυο φορές για να καραμελώσει καλά η επιφάνεια, να σκουρύνει και να γυαλίσει ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και την κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με σαλάτα εποχής και, προαιρετικά, με τηγανητές πατάτες.