Μια πιο φρέσκια προσέγγιση του κολοκυθοκεφτέ (η οποία μάλιστα δεν χρειάζεται τηγάνισμα). Μαζί με τη γέμιση μπορεί να αποτελέσει ορεκτικό σε ένα τραπέζι, μεζέ για μπίρα ή ούζο, αλλά και εναλλακτικό πρωινό στο σπίτι ή σε μενού ενός παραδοσιακού ξενώνα.
Υλικά
- 800 γρ. κολοκύθια χοντροτριμμένα (χωρίς τα σπόρια)
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας άνηθο
- 80 γρ. αλεύρι
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο, για το τηγάνι
- 200 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 3 μεγάλα φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- ½ λεμόνι, το ξύσμα
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες: 4
Για τα pancakes
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα pancakes, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κολοκύθια με το αλάτι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 10΄. Στύβουμε καλά με τα χέρια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 2
Έπειτα προχωράμε στη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Βήμα 3
Με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε στο τηγάνι μίγμα του pancake απλώνοντάς το ελαφρά και ψήνουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στήνουμε ανά 2, βάζοντας λίγη από τη γέμιση φέτα - γιαούρτι ανάμεσά τους.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food Styling: Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφίες: STUDIO M