Από το πρωί μέχρι το βράδυ, αυτή η νόστιμη και χορταστική ομελέτα που φτιάχνετε με Αβγά Βλαχάκη, θα γίνει η αγαπημένη σας.
Ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά.
Προσθέτετε το σπανάκι (αφού κρατήσετε μερικά φυλλαράκια για το σερβίρισμα) και συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να χάσει τον όγκο του. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον άνηθο.
Σπάζετε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με λίγο νερό κρύο, αλάτι και πιπέρι.
Σκορπάτε πάνω στο σπανάκι τη φέτα και ρίχνετε το μίγμα των αβγών. Κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού το αβγό και με ένα πιρούνι ανοίγετε τρύπες στο σπανάκι ώστε να περάσει το αβγό από κάτω. Χαμηλώνετε τη φωτιά σκεπάζετε με καπάκι κι αφήνετε να ψηθεί η ομελέτα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Με τη βοήθεια πιάτου τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη για 3-4 λεπτά.
Σερβίρετε την ομελέτα σε πιατέλα, διπλώνοντάς τη στη μέση και διακοσμώντας με τα φύλλα του σπανακιού που κρατήσατε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτετε το σπανάκι (αφού κρατήσετε μερικά φυλλαράκια για το σερβίρισμα) και συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να χάσει τον όγκο του. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον άνηθο.
Βήμα 3
Σπάζετε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με λίγο νερό κρύο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Σκορπάτε πάνω στο σπανάκι τη φέτα και ρίχνετε το μίγμα των αβγών. Κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού το αβγό και με ένα πιρούνι ανοίγετε τρύπες στο σπανάκι ώστε να περάσει το αβγό από κάτω. Χαμηλώνετε τη φωτιά σκεπάζετε με καπάκι κι αφήνετε να ψηθεί η ομελέτα για 3-4 λεπτά ακόμη.
Βήμα 5
Με τη βοήθεια πιάτου τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη για 3-4 λεπτά.
Βήμα 6
Σερβίρετε την ομελέτα σε πιατέλα, διπλώνοντάς τη στη μέση και διακοσμώντας με τα φύλλα του σπανακιού που κρατήσατε.