OMELETA-ME-PIPERIES
clock icon
1:5'

Ομελέτα με πιπεριές

Υλικά

  • 10 φρέσκα αυγά βιολογικής γεωργίας Νώμα, χτυπημένα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετούλες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια ωραία πρόταση για να δοκιμάσετε αν έχετε όρεξη για μια “περιποιημένη” ομελέτα.

Καθαρίζετε τις πιπεριές από τα σπόρια τους και τις κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες. Καθαρίζετε και κόβετε και το κρεμμύδι σε ροδέλες.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Ξεφλουδίζετε στο μεταξύ τις ντομάτες, τις στύβετε για να βγουν τα σπόρια τους και τις λιώνετε με πιρούνι. Τις προσθέτετε στο μίγμα του τηγανιού μαζί με το σκόρδο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά των λαχανικών.

Χτυπάτε τα αβγά σε ομελέτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε μέσα στα λαχανικά. Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει η ομελέτα. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, με πικάντικο τριμμένο τυρί ή κομματιασμένη φέτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις πιπεριές από τα σπόρια τους και τις κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες. Καθαρίζετε και κόβετε και το κρεμμύδι σε ροδέλες.

Βήμα 2

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 3

Ξεφλουδίζετε στο μεταξύ τις ντομάτες, τις στύβετε για να βγουν τα σπόρια τους και τις λιώνετε με πιρούνι. Τις προσθέτετε στο μίγμα του τηγανιού μαζί με το σκόρδο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά των λαχανικών.

Βήμα 4

Χτυπάτε τα αβγά σε ομελέτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε μέσα στα λαχανικά. Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει η ομελέτα. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, με πικάντικο τριμμένο τυρί ή κομματιασμένη φέτα.