Η ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα ξεπερνά τις προσδοκίες, γιατί εκτός από ένα εύκολο, χορταστικό, με απλά υλικά φαγητό είναι και εξαιρετικά νόστιμο και ελαφρύ!
Υλικά
- 500γρ. πατάτες
- 150γρ. γραβιέρα
- 300γρ. μπρόκολο
- 8 μεγάλα αβγά
- 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
- 100ml γάλα φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Εμπλουτίστε την ομελέτα με επιπλέον μυρωδικά, όπως άνηθο ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- Εκτός από γραβιέρα προσθέστε και κατσικίσιο τυρί, ταιριάζει πολύ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τρίβουμε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ανακατεύετε όλα σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι και τα προσθέτετε στο μπολ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 3
Ψήνετε την ομελέτα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρετε αμέσως με μια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook