mikri-Omeleta-me-patates-kai-mprokolo
clock icon
45'

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα

Υλικά

  • 500γρ. πατάτες
  • 150γρ. ΓΑΛΠΟ γραβιέρα αιγοπρόβεια
  • 300γρ. μπρόκολο
  • 8 φρέσκα αυγά αχυρώνα Κ. Μακεδονίας Nώμα
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 100ml φρέσκο γάλα ΓΑΛΠΟ 3,5% ΠΛΗΡΕΣ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Εμπλουτίζουμε την ομελέτα με επιπλέον μυρωδικά, όπως άνηθο ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • Εκτός από γραβιέρα προσθέτουμε και κατσικίσιο τυρί, γιατί ταιριάζει πολύ.

Η ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα ξεπερνά τις προσδοκίες, γιατί εκτός από ένα εύκολο, χορταστικό, με απλά υλικά φαγητό είναι και εξαιρετικά νόστιμο και ελαφρύ!

Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τρίβουμε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ.

Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρουμε αμέσως με μια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τρίβουμε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 3

Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρουμε αμέσως με μια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι.