Ο χαλβάς στην πιο απλή εκδοχή του, με μόλις 4 υλικά, για να τον φτιάχνετε συνέχεια, ακόμη και όταν δεν νηστεύετε.
Βράζετε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και το αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι. Καβουρδίζετε, ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να χάσει το αρχικό άσπρο χρώμα του.
Με κουτάλα σούπας ρίχνετε σιγά-σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του τηγανιού.
Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το χαλβά σε φόρμα. Πιέζετε με κουτάλι για να μην αφήσει κενά και, όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη κανέλα και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και το αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι. Καβουρδίζετε, ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να χάσει το αρχικό άσπρο χρώμα του.
Βήμα 3
Με κουτάλα σούπας ρίχνετε σιγά-σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του τηγανιού.
Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το χαλβά σε φόρμα. Πιέζετε με κουτάλι για να μην αφήσει κενά και, όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη κανέλα και σερβίρετε αμέσως.