Ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό που θα τιμήσετε δεόντως σε περιόδους νηστείας.
Υλικά
- 2 νεροπότηρα ρύζι για πιλάφι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μαύρες σταφίδες
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
- λίγο αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεπλένετε το ρύζι καλά με άφθονο, κρύο νερό. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 4½ ποτήρια νερό και λίγο αλάτι. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο.Βήμα 2
Προσθέτετε τις σταφίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό του. Το αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε με πάνινη πετσέτα και το αφήνετε έτσι για 5-6 λεπτά.Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος ρίχνετε τον άνηθο και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.Βήμα 4
Βάζετε το ρύζι σε στρογγυλή φόρμα και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey