Η νηστεία με τις κατάλληλες επιλογές -γλυκές και αλμυρές- στο τραπέζι μπορεί να είναι πολύ απολαυστική. Φτιάχνουμε λοιπόν νόστιμα κεκάκια που οι μεγαλύτεροι θα συνδυάσουμε με ένα φλιτζάνι καφέ και οι μικροί μας φίλοι με ένα ποτήρι ζεστή σοκολάτα ή το γάλα τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC και τοποθετείτε δώδεκα χάρτινες θήκες για μάφιν μέσα σε ένα ειδικό ταψάκι με δώδεκα υποδοχές.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τις ξανθές, τις μαύρες σταφίδες και τα καρύδια με δύο κουταλιές της σούπας από το μίγμα με το αλεύρι.
Σε τρίτο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού να ενωθούν καλά. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος, ανακατεύετε μέσα και το μίγμα με τις σταφίδες και μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες των μάφιν.
Ψήνετε τα κεκάκια στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC και τοποθετείτε δώδεκα χάρτινες θήκες για μάφιν μέσα σε ένα ειδικό ταψάκι με δώδεκα υποδοχές.
Βήμα 2
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τις ξανθές, τις μαύρες σταφίδες και τα καρύδια με δύο κουταλιές της σούπας από το μίγμα με το αλεύρι.
Βήμα 3
Σε τρίτο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού να ενωθούν καλά. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 4
Τέλος, ανακατεύετε μέσα και το μίγμα με τις σταφίδες και μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες των μάφιν.
Βήμα 5
Ψήνετε τα κεκάκια στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.