Μια μερακλίδικη συνταγή για τσιπουρομεζέ με μύδια μέσα σε πικάντικη σάλτσα μουστάρδας αρωματισμένη με γλυκάνισο

Υλικά
- 500 γρ. μύδια, καθαρισμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 40 ml τσίπουρο με γλυκάνισο
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή με μύδια ψίχα. Απλώς προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού αλεύρι αφού αχνίσουμε τα μύδια, χωρίς να τα αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά με 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τσίπουρο, μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
Βήμα 2
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια και τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά, με κλειστό το καπάκι, να ανοίξουν. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Αν κάποιο μύδι δεν έχει ανοίξει, το πετάμε. Αφήνουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα να μειωθεί και μόλις πήξει ελαφρώς αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τα μύδια σε μια πιατέλα περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα τους και λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.