mydia-saltsa-moustardas-anoigma
clock icon
25'

Μύδια σε πικάντικη σάλτσα μουστάρδας με γλυκάνισο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. μύδια, καθαρισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 40 ml τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Tips

  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή με μύδια ψίχα. Απλώς προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού αλεύρι αφού αχνίσουμε τα μύδια, χωρίς να τα αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.

Μια μερακλίδικη συνταγή για τσιπουρομεζέ με μύδια μέσα σε πικάντικη σάλτσα μουστάρδας αρωματισμένη με γλυκάνισο

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά με 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τσίπουρο, μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια και τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά, με κλειστό το καπάκι, να ανοίξουν. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα μπολ.

Αν κάποιο μύδι δεν έχει ανοίξει, το πετάμε. Αφήνουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα να μειωθεί και μόλις πήξει ελαφρώς αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα μύδια σε μια πιατέλα περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα τους και λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά με 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τσίπουρο, μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια και τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά, με κλειστό το καπάκι, να ανοίξουν. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Αν κάποιο μύδι δεν έχει ανοίξει, το πετάμε. Αφήνουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα να μειωθεί και μόλις πήξει ελαφρώς αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τα μύδια σε μια πιατέλα περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα τους και λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.