Πιάτο με θαλασσινή αύρα και έντονο ελληνικό στοιχείο λόγω της φέτας. Ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε ούζο ή λευκό κρασί.
Υλικά
- 500γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι φέτα, σε χοντρά κομμάτια
Διαδικασία
Βήμα 1
Μέσα σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσει, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα μύδια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε.Βήμα 2
Όταν δέσει η σάλτσα της μουστάρδας ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό εκτός φωτιάς. Προσοχή, όχι αλάτι. Σερβίρετε τα μύδια με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή