Αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας μαγειρεύονται μέσα σε πλούσια κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και γίνονται πεντανόστιμα!
Για τα μπιφτέκια: Ζεσταίνετε σε ένα μικρό τηγάνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 6-7 λεπτά.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι με το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αβγό με τα ασπράδια χτυπημένα, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιείτε στο μούλτι την πιπεριά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε στο μίγμα του κιμά. Ζυμώνετε πολύ καλά, καλύπτετε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Πλάθετε μπιφτέκια σε οβάλ σχήμα, 200γρ. το καθένα. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε στην άκρη.
Για τη σάλτσα μανιταριών: Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και να μειώνεται ο όγκος τους.
Προσθέτετε το δεντρολίβανο, τα μπιφτέκια και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Μαγειρεύετε για 6-7 και στη συνέχεια, ανοίγετε το καπάκι και γυρνάτε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά. Μαγειρεύουμε για άλλα 6 λεπτά ή μέχρι τα μπιφτέκια να είναι καλά ψημένα.
Τέλος δένετε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ που έχετε διαλύσει σε ένα μικρό μπολ με λίγο νερό.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε πιάτα και συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι ή Jasmin.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα μπιφτέκια: Ζεσταίνετε σε ένα μικρό τηγάνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 6-7 λεπτά.
Βήμα 2
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι με το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αβγό με τα ασπράδια χτυπημένα, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιείτε στο μούλτι την πιπεριά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε στο μίγμα του κιμά. Ζυμώνετε πολύ καλά, καλύπτετε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βήμα 3
Πλάθετε μπιφτέκια σε οβάλ σχήμα, 200γρ. το καθένα. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 4
Για τη σάλτσα μανιταριών: Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και να μειώνεται ο όγκος τους.
Βήμα 5
Προσθέτετε το δεντρολίβανο, τα μπιφτέκια και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Μαγειρεύετε για 6-7 και στη συνέχεια, ανοίγετε το καπάκι και γυρνάτε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά. Μαγειρεύουμε για άλλα 6 λεπτά ή μέχρι τα μπιφτέκια να είναι καλά ψημένα.
Βήμα 6
Τέλος δένετε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ που έχετε διαλύσει σε ένα μικρό μπολ με λίγο νερό.
Βήμα 7
Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε πιάτα και συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι ή Jasmin.