Μια μουσταλευριά φτιαγμένη με αραιωμένο πετιμέζι είναι επί της ουσίας αυτή η συνταγή και μας δίνει τη δυνατότητα να τη φτιάχνουμε ολοχρονίς όταν δεν υπάρχει μούστος.
Υλικά
- 3 φλιτζάνια πετιμέζι
- 6 φλιτζάνια νερό
- ⅔ φλιτζανιού νισεστέ ή κορνφλάουρ
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 2 φύλλα αρμπαρόριζας
- κανέλα
- λίγα αμύγδαλα τριμμένα, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Διαλύετε το πετιμέζι στο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Αφαιρείτε δύο φλιτζάνια από το μίγμα και διαλύετε το νισεστέ σε αυτό.
Βήμα 2
Βάζετε το υπόλοιπο μίγμα να βράσει μαζί με την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα για 5 λεπτά και αφαιρείτε την αρμπαρόριζα. Προσθέτετε το διαλυμένο κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει, και αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια πηχτή, λεία κρέμα.
Βήμα 3
Σερβίρετε την κρέμα σε πέντε έξι ρηχά μπολ και πασπαλίζετε με τριμμένα αμύγδαλα και κανέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb