Η head pastry chef του ζαχαροπλαστείου «Poulette» Κατερίνα Λιβά μας μαθαίνει να κάνουμε εύκολα μια δροσερή και αρωματική μους λεμόνι.
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 150 γρ. αλεύρι
- 170 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. χυμό λεμόνι
- 170 γρ. αυγά
- 170 γρ. βούτυρο
- 450 γρ. σαντιγί
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 σακουλάκι τσαγιού Earl Grey
- 30 γρ. άχνη ζάχαρη
Μερίδες:
Για τη μους λεμόνι
Για την κρέμα τσαγιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Μπισκότο λεμονιού: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο κρύο, την άχνη, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα και το αλεύρι μέχρι να αποκτήσει αμμώδη υφή. Ενσωματώνουμε το αυγό σε δύο δόσεις. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20΄.
Βήμα 2
Μους λεμόνι: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι και τα αυγά. Ανακατεύουμε και βράζουμε την κρέμα (82οC με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το μείγμα και μόλις κρυώσει ελαφρώς (60οC), ενσωματώνουμε το βούτυρο, παγωμένο και τεμαχισμένο, με ραβδομπλέντερ.
Βήμα 3
Κρέμα τσαγιού: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τσάι και εκχυλίζουμε για 3΄.
Βήμα 4
Αφαιρούμε το τσάι. Παγώνουμε την κρέμα να φτάσει στους 4οC. Τη χυπάμε στο μίξερ με την άχνη μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας κρέμα σε κάθε ποτήρι και διακοσμούμε με ένα μπισκότο λεμονιού.
Styling; Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτοφραφία: Studio M