Λέγεται και Αλεξανδρινό συκώτι και είναι ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί μόνο του αλλά και ως συνοδευτικό. Απλό στην εκτέλεσή του, χωρίς πολλά μπαχαρικά, δεν θέλει πολύ τηγάνισμα, αλλά δυνατή φωτιά. Πολλοί, έκτος από πράσινη πιπεριά, βάζουν και κόκκινη (κέρατο).

Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για το τηγάνισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το συκώτι. Το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες-μπουκιές. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μείγμα του λαδιού στο συκώτι, ανακατεύουμε, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για 15΄ στο ψυγείο.
Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε την πιπεριά για 1΄ και μετά προσθέτουμε το συκώτι. Τηγανίζουμε για 2΄-3΄ μέχρι το συκώτι να σκουρύνει και να μαγειρευτεί. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή: Ρέντα Σαΐσα
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης