Ότι πρέπει για τα ανοιξιάτικα ΒΒQ αυτή η συνταγή με την πολύ ιδιαίτερη και αρωματική μαρινάδα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 4 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μίσχο λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για την ασιατική μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρινάδα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε τις μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες μας σε ένα ταψί και στη συνέχεια τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα, αλείφοντας καλά με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί μας με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τις σπαλομπριζόλες να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Μόλις είναι έτοιμο το BBQ, τοποθετούμε τις σπαλομπριζόλες στη σχάρα και ψήνουμε για 10΄ έως 15΄ λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όπως επιθυμούμε. Τις αναποδογυρίζουμε ανά διαστήματα και τις αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. Σταματάμε το άλειμμα 5΄ λεπτά προτού τις αφαιρέσουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Τις σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.