Το κεμπάπ είναι πιο μερακλίδικος μεζές για τη μπίρα, ενώ μπορεί να γίνει και ένα χορταστικό, σπιτικό σουβλάκι. Όσοι βρίσκουν τον αρνίσιο κιμά βαρύ, θα λατρέψουν αυτή την εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά.
Υλικά
- 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- πίτες αραβικές ή για σουβλάκι
- ντομάτα, σε κυβάκια ή φέτες
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι, σε ροδέλες
- γιαούρτι στραγγιστό
- πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη
Για τα κεμπάπ
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνετε για αρκετή ώρα, ώστε να αναμιχθούν καλά και ομοιόμορφα.Βήμα 2
Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ πάχους 3εκ. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τα ψήσετε.Βήμα 3
Ψήνετε τα κεμπάπ σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου σας.Βήμα 4
Σερβίρετε τα κεμπάπ μαζί με ψημένες πίτες, ψιλοκομμένη ντομάτα ανακατεμένη με μπόλικο μαϊντανό και ροδέλες κρεμμυδιού, γιαούρτι και πάπρικα.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή