Ζουμερές μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες μαριναρισμένες σε σινάπι, μπίρα, μυρωδικά, κρεμμύδι, μέλι και πετιμέζι, ψήνονται στο γκριλ και… λιώνουν στο στόμα.
Ρίχνετε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι με το λάδι και τους καβουρδίζετε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και σοτάρετε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνετε την μπίρα, το πετιμέζι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε την μαρινάδα για 15 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος φροντίζοντας να μην καλύπτουν η μια την άλλη και τις περιχύνετε με τη μαρινάδα. Τις σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 24 ώρες στο ψυγείο.
Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε στο grill 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ραντίζοντάς τις με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσουν. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα και συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι με το λάδι και τους καβουρδίζετε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και σοτάρετε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνετε την μπίρα, το πετιμέζι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε την μαρινάδα για 15 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 3
Βάζετε τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος φροντίζοντας να μην καλύπτουν η μια την άλλη και τις περιχύνετε με τη μαρινάδα. Τις σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 24 ώρες στο ψυγείο.
Βήμα 4
Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε στο grill 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ραντίζοντάς τις με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσουν. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα και συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.