Ένα φαγητό που θέλει το χρόνο του, αλλά η νοστιμιά του θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω για την αναμονή. Συνοδέψτε το με ένα βελούδινο Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας από ελιά, χτένι ή ποντίκι, σε κύβους 2,5εκ. περίπου
- 7 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 λίτρο μπίρα
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 κλαδάκια θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε για 8 λεπτά, χωρίς να τα αφήσετε να ροδοκοκκινίσουν. Τα περιχύνετε με το ξίδι, το μέλι και το αλεύρι και τα ανακατεύετε για 5 λεπτά ακόμα. Τα κρεμμύδια θα πρέπει να γίνουν διάφανα.
Βήμα 3
Σε κατσαρόλα μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε στρώσεις εναλλάξ με τα κομμάτια του κρέατος. Ρίχνετε την μπίρα και προσθέτετε το θυμάρι και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό 5 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο τέλος δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να ελαττωθεί και να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 4
Σερβίρετε το ραγού με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey