Μία μηλόπιτα “πειρασμός”, αλλά και αθώα ταυτόχρονα, αφού δεν περιέχει ζάχαρη παρά μόνο λίγη φρουκτόζη. Μην διστάσετε να την σερβίρετε και με παγωτό με 0% ζάχαρη, της πηγαίνει πολύ!
Υλικά
- 4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (κόκκινα ή πράσινα)
- 130γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 130γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
- 70γρ. φρουκτόζη
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
- 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αβγά
- ½ κουτ. σούπας κανέλα
- ½ κουτ. σούπας γαρίφαλλο
- 3 – 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
- λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Για την μηλόπιτα
Για την επικάλυψη
Tips
- Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με αχλάδια, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε λίγα περισσότερα φρούτα.
- Η μηλόπιτα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστή ή κρύα.