melopita

Υλικά

  • 1 κιλό μυζήθρα φρέσκια
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 300γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 7 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • Για το σερβίρισμα

  • μέλι θυμαρίσιο
  • κανέλα σε σκόνη

Μία γλυκιά πίτα με καταγωγή από τη Σίφνο, που φτιάχνετε με ελάχιστα υλικά και κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση της.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη μυζήθρα, προσθέτετε τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Αλείφετε ένα ορθογώνιο ταψί με το βούτυρο και το πασπαλίζετε με το αλεύρι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα, προσέχοντας να είναι 2,5εκ. σε ύψος.
Ψήνετε τη μελόπιτα στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή, περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη μυζήθρα, προσθέτετε τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.

Βήμα 2

Αλείφετε ένα ορθογώνιο ταψί με το βούτυρο και το πασπαλίζετε με το αλεύρι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα, προσέχοντας να είναι 2,5εκ. σε ύψος.

Βήμα 3

Ψήνετε τη μελόπιτα στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή, περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση