Μία γλυκιά πίτα με καταγωγή από τη Σίφνο, που φτιάχνετε με ελάχιστα υλικά και κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση της
Υλικά
- 1 κιλό Γάλπο Τυροκομείο Μυζήθρα ξηρή τριμμένη
- 100γρ. ζάχαρη
- 300γρ. Γλυκάνθη ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
- 7 αβγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- Γλυκάνθη ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
- κανέλα σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη μυζήθρα, προσθέτετε τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Βήμα 2
Αλείφετε ένα ορθογώνιο ταψί με το βούτυρο και το πασπαλίζετε με το αλεύρι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα, προσέχοντας να είναι 2,5εκ. σε ύψος.
Βήμα 3
Ψήνετε τη μελόπιτα στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή, περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα.