Η μελιτζανοσαλάτα είναι από τα ιδανικά ορεκτικά που αγαπά την παρέα με κάθε λογής μεζεκλίκια. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.
Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ή δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε αντκολλητικό ταψί μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και βάζουμε τη σάρκα τους σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.
Βήμα 2
Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες με μαχαίρι και πιρούνι (σαν κιμά) πάνω σε ξύλο κοπής, και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξίδι, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το πετιμέζι και τον μαϊντανό και τέλος τα αμύγδαλα. Βάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε
Βήμα 4
Σερβίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα με διάφορα ωμά και πολύ φρέσκα λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, κουνουπίδι κ.ά.), κομμένα σε μπαστουνάκια ή μικρά μπουκετάκια, καθώς και με αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκια, κομμένες σε τρίγωνα και τηγανισμένες για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο.