lotos-marmelada-apli-anoigma
clock icon
20'

Μαρμελάδα λωτός – Έτοιμη με 2 υλικά μόνο σε 20′

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμοι λωτοί
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια (προαιρετικά)

Σε 20′ ο λωτός γίνεται μαρμελάδα και μπορείτε να την απολαύσετε με προζυμένιο ψωμί, γιαούρτι αλλά και να συνοδεύσει τα χειμωνιάτικα πλατό

Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη μαρμελάδα που είναι έτοιμη σε 20-30 λεπτά! Το μόνο που θα σας πάρει περισσότερο χρόνο είναι να ξεφλουδίσετε τους λωτούς και να μη χάσετε τα υγρά τους αν είναι πολύ ώριμοι.

Αφού τους καθαρίσετε, τους βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και βράζετε τη μαρμελάδα σας για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας κατά καιρούς να ανακατεύετε το περιεχόμενο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη μαρμελάδα που είναι έτοιμη σε 20-30 λεπτά! Το μόνο που θα σας πάρει περισσότερο χρόνο είναι να ξεφλουδίσετε τους λωτούς και να μη χάσετε τα υγρά τους αν είναι πολύ ώριμοι.

Βήμα 2

Αφού τους καθαρίσετε, τους βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και βράζετε τη μαρμελάδα σας για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας κατά καιρούς να ανακατεύετε το περιεχόμενο