Το αγαπημένο κλασικό marble cake από τον Στέλιο Παρλιάρο. Σε αυτή την εκτέλεση προσθέτουμε και καφέ.
Υλικά
- Μερίδες: 12-14
- 380 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 10 γρ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
- 170 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα ανακατεύοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τα 200 γρ. αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Διαλύουμε τον καφέ σε μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Στο άλλο μισό προσθέτουμε τα 170 γρ. αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Αδειάζουμε τα μείγματα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ 30 x 12 εκ. εναλλάξ, δηλαδή μία το ένα μείγμα, μία το άλλο.
Βήμα 3
Ψήνουμε στους 160°C για 1 ώρα και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.