Συνταγή για μαντί στο φούρνο από τα Καραμανλίδικα του Φάνη στο Μοναστηράκι.
Υλικά
- 500 γρ. κατεψυγμένα μαντί από τον Αραπιάν
- 30 γρ. βούτυρο πάπρικα γλυκιά και καυτερή καπνιστή
- 500 ml ζωμός βοδινός, καυτός
- ξινή κρέμα σμετάνα ή γιαούρτι σακούλας
- σκόρδο
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
Βήμα 1
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα ένα-ένα τα μαντί χωρίς να αφήνουμε κενά. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο από πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30′. Τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 2
Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στο ταψί ζωμό μόσχου, μέχρι τα 2/3 των μαντί. Ξαναβάζουμε στον φούρνο και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά.
Βήμα 3
Τα σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με σμετάνα ή σκέτο γιαούρτι ή αρωματισμένο με σκόρδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα.