Με λιγοστά υλικά, που συνήθως έχετε στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε μια από τις πιο απολαυστικές ελληνικές μακαρονάδες. Ειδικά αν χρησιμοποιήσετε χειροποίητα ζυμαρικά θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα.
Υλικά
- 500γρ. μακαρόνια χοντρά
- 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 5 κουτ. σούπας για το τηγάνισμα των αβγών
- 50γρ. βούτυρο
- 250γρ. μυζήθρα ξερή
- 5 μεγάλα αβγά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε ξανά σε στεγνή κατσαρόλα.Βήμα 2
Σε τηγάνι ζεσταίνετε τα 100ml λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψουν ρίχνετε 200γρ. από τη μυζήθρα. Μόλις πάρει χρώμα περιχύνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.Βήμα 3
Τηγανίζετε και τα αβγά στο υπόλοιπο λάδι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι.Βήμα 4
Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα, πάνω από κάθε πιάτο βάζετε από 1 αβγό, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μυζήθρα και σερβίρετε.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook