Ο συνδυασμός μάραθου (ή μάλαθρο όπως λέγεται στη Χίο) και ταραμά καταλήγει σε έναν αρωματικό και πικάντικο μεζέ για τις καλοκαιρινές ουζοπαρέες.
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
- 80γρ. ταραμά
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη, αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι
- ½-2/3 φλιτζανιού νερό
- λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Διαλύετε τον ταραμά σε μισό φλιτζάνι από το νερό και το βάζετε σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και τα ανακατεύετε καλά.Βήμα 2
Ρίχνετε λίγο λίγο όσο από το υπόλοιπο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός.Βήμα 3
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν κάψει, ρίχνετε κουταλιές κουταλιές από το χυλό έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τηγανίζετε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.Βήμα 4
Βγάζετε τις μαλαθρόπιτες με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι τους. Τρώγονται ζεστές.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb