Αυτό το κέικ δεν συγκρίνεται με τίποτα που έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα. Δοκιμάστε το, η γεύση του θα σας αρέσει πολύ.
Υλικά
- 4 μεγάλα σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
- 60γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
- 1 ποτήρι μαυροδάφνη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 4 αβγά
- 200γρ. μυζήθρα άπαχη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 80γρ. ζάχαρη καστανή Belbake
- 3 μήλα μέτριου μεγέθους, σε κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
Tips
- Ανακατέψτε στα μήλα, 2-3 κουτ. σούπας από το αλεύρι πριν τα προσθέσετε στο μίγμα. Αυτό θα τα εμποδίσει να «καθίσουν» στον πάτο του κέικ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα σύκα μέσα στο κρασί μαζί με το βούτυρο και την κανέλα για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε την κανέλα και χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με το ανθότυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε τέλος τα πολτοποιημένα σύκα και τα μήλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.