shutterstock_400792825

Υλικά

  • 300γρ. μακαρόνι κοντό (πέννες, ριγκατόνι, κλπ.), μαγειρεμένο αλ ντέντε
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
  • 80γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη + λίγο επιπλέον για το τελείωμα
  • 50γρ. blue cheese
  • 150γρ. φέτα λιωμένη
  • 50γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά καλά χτυπημένα
  • 100γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα πολύ γευστικό πιάτο ζυμαρικών, με πλούσια κρέμα με Σιμιγδάλι ΜΕΛΙΣΣΑ που του χαρίζει ξεχωριστή νοστιμιά. Θα το λατρέψετε!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κι ετοιμάζετε μια κρέμα. Αδειάζετε το εβαπορέ γάλα σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε το σιμιγδάλι σε ανάλογη ποσότητα κρύου νερού. Τα ρίχνετε κι αυτά στο κατσαρολάκι με το γάλα και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα το βούτυρο, τα αβγά, τα τυριά και ανάλογο αλατοπίπερο.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους. Προσθέτετε το μπέικον-αν χρησιμοποιήσετε- και περιχύνετε τα μακαρόνια με το μίγμα της κρέμας. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα.
Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 25 - 30 λεπτά περίπου, μέχρι να κοχλάσει η κρέμα του τυριού και να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια του. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό, όπως θα το βγάλετε από το φούρνο μαζί με το σκεύος.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κι ετοιμάζετε μια κρέμα. Αδειάζετε το εβαπορέ γάλα σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε το σιμιγδάλι σε ανάλογη ποσότητα κρύου νερού. Τα ρίχνετε κι αυτά στο κατσαρολάκι με το γάλα και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα το βούτυρο, τα αβγά, τα τυριά και ανάλογο αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους. Προσθέτετε το μπέικον-αν χρησιμοποιήσετε- και περιχύνετε τα μακαρόνια με το μίγμα της κρέμας. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα.

Βήμα 3

Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 25 - 30 λεπτά περίπου, μέχρι να κοχλάσει η κρέμα του τυριού και να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια του. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό, όπως θα το βγάλετε από το φούρνο μαζί με το σκεύος.