Η μακαρονάδα με κιμά με προσθήκες που ενισχύουν τον ήδη πληθωρικό, γευστικό της χαρακτήρα.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- γραβιέρα Σαν Μιχάλη Σύρου, τριμμένη
- 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη, σε τετραγωνάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε τετραγωνάκια
- 2 κολοκυθάκια φρέσκα, σε κυβάκια
- 2 φλιτζάνια μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 400γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή κονκασέ
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τον κιμά
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.Βήμα 2
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, σοτάρετε μερικά λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ντομάτα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Κατόπιν ανακατεύετε το μαϊντανό.Βήμα 3
Βράζετε στο μεταξύ το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνετε, το βάζετε σε βαθιά πιατέλα ή μπολ, το ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και λίγο τριμμένο τυρί.Βήμα 4
Ρίχνετε από πάνω τον πολύχρωμο κιμά και σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση με τριμμένο τυρί, σερβιρισμένο ξεχωριστά.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή