Μια λαχταριστή μακαρονάδα με πολύ οικεία, λιτά και γεμάτα γεύση υλικά, όπως η φέτα, το ελαιόλαδο και το αυγό. Μια από τις καλύτερες λευκές μακαρονάδες που φάγαμε ποτέ.

Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 250 γρ. μαλακή φέτα
- 180 ml γάλα φρέσκο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/4 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 αυγά, βρασμένα μελάτα
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας τριμμένο παξιμάδι, προαιρετικά
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε απάκι ή σύγκλινο, κομμένο σε κυβάκια και ελαφρώς σοταρισμένο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το γάλα και τη φέτα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι, το ελαιόλαδο και αλάτι, προαιρετικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10΄΄. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες.
Βήμα 2
Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις
ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες βάζοντας από ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο παξιμάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη