Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που συνδυάζει τα μεσογειακά αρώματα της γλυκιάς πιπεριάς με το εξωτικό, αρωματικό, διακριτικό κάψιμο του τζίντζερ. Κρεμώδης και πεντανόστιμη, αυτή η σάλτσα είναι πολύ ελαφριά γιατί το γιαούρτι δεν έχει τα λιπαρά και το βάρος της κρέμας γάλακτος.
Υλικά
- 250γρ. πέννες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
- 1 φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές
- 5 ντοματίνια, κομμένα στα 2
- 2 σκελίδες σκόρδο και 1 επιπλέον
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κομματάκι τζίντζερ φρέσκο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.Βήμα 2
Ρίχνετε στο μούλτι τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη σάλτσα.Βήμα 3
Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το πιπέρι, το αλάτι και τη 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το κοτόπουλο. Αφού το σκόρδο βγάλει τα αρώματά του, το βγάζετε από το τηγάνι.Βήμα 4
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.Βήμα 5
Ρίχνετε τις πέννες, ανακατεύετε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή