Μια νόστιμη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι al limone από τον Θεολόγο Αμηρά, Εxecutive Chef του Poseidonion Grand Hotel.
Υλικά
- 100 γρ. λιγκουίνι
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ. μαϊντανός
- 100 γρ. άνηθος
- 100 γρ. βασιλικός
- 60 γρ. δυόσμος
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 500 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- 10 γρ. αλάτι
Μερίδες: 1
Για το starter
Για τη ρόκα
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το starter: Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το λάδι για μισή ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει μέχρι να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε τη σάλτσα. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε και περνάμε από σίτα.
Βήμα 2
Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 100 γρ. λιγκουίνι τα οποία έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό - εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας.
Βήμα 3
Προσθέτουμε ψιλοκομμένες ωμές γαρίδες και μια κουταλιά της σούπας από την πάστα ρόκας μέχρι να πάρει ένα ωραίο πράσινο χρώμα.
Βήμα 4
Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι, δένουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.