Αν σας αρέσουν τα μαυρομάτικα φασόλια, αλλά και τα μύδια, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Σε μόλις 30΄ θα γευτείτε ένα υπέροχο ξεχωριστό καλοκαιρινό φαγητό!
30'
Λεμονάτα μαυρομάτικα φασόλια, με μύδια, μυρωδικά και σκόρδο
Υλικά
- 200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 4 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 50 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
- 3/4 κουτ. γλυκού αλεύρι
- 100 γρ. νερό
- 500 γρ. μύδια
- 2 λεμόνια, τον χυμό
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Μερίδες: 4
Tips
- Αντί για κρασί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούζο, ταιριάζει πολύ σε αυτή τη συνταγή.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα φασόλια για 20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πιπεριές και τα σκόρδα για 1΄, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι στο νερό, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι.
Βήμα 4
Μαγειρεύουμε για 2΄, προσθέτουμε τον χυμό από 1-2 λεμόνια, τον άνηθο και τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον λεμόνι.