Απλό, γρήγορο και νόστιμο πιάτο με λαζανάκι ΟΜΙΚΡΟΝ και μια ωραία σάλτσα όπου η καπνιστή γεύση της χοιρινής μπριζόλας της δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθιστώντας την ιδανική και για το γιορτινό μενού.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, την καπνιστή μπριζόλα και τα ψιλοκομμένα Τοματάκια, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε τα τοματίνια, την κανέλα και το μπαχάρι, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για λίγο ακόμα.
Βράζετε το Λαζανάκι al dente. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε μια άλλη κατσαρόλα και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, ρίχνετε τη σάλτσα με τα ντοματίνια, ρίχνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τυρί της επιλογής σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, την καπνιστή μπριζόλα και τα ψιλοκομμένα Τοματάκια, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε τα τοματίνια, την κανέλα και το μπαχάρι, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για λίγο ακόμα.
Βήμα 2
Βράζετε το Λαζανάκι al dente. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε μια άλλη κατσαρόλα και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, ρίχνετε τη σάλτσα με τα ντοματίνια, ρίχνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τυρί της επιλογής σας.