Ένα ασυνήθιστο γιαχνί από την Κέρκυρα, πλούσιο σε χρώματα με πολλά αρωματικά.
Υλικά
- 1 κιλό λάχανο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 250γρ. φύλλα από παντζάρια πλυμένα και χονδροκομμένα
- 50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μάραθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 πράσα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.Βήμα 2
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb