ANOIGMA-LAXANO-MPOYRDETO
clock icon
1:10'

Λάχανο μπουρδέτο

Υλικά

  • 1 κιλό λάχανο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 250γρ. φύλλα από παντζάρια πλυμένα και χονδροκομμένα
  • 50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μάραθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα ασυνήθιστο γιαχνί από την Κέρκυρα, πλούσιο σε χρώματα με πολλά αρωματικά.

Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb