kypriaki-pita-me-kotopoulo-IMG_2403_2014-0911-182316
clock icon
35'

Σάντουιτς με κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα

Υλικά

  • 8 καλαμάκια σουβλάκι κοτόπουλου Νιτσιάκος χειροποίητα (125-150γρ. το κάθε σουβλάκι)
  • 100γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 50ml κρασί λευκό
  • 50ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 4 κυπριακές πίτες μεγάλες ή 8 μικρές
  • Για τη γέμιση

  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200γρ. χαλούμι, σε πολύ λεπτές φέτες
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λαχταριστά σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο, που γίνονται η εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και υγιεινή λύση για όλες τις ώρες της ημέρας. Και, φυσικά το καλύτερο κολατσιό για το γραφείο ή το σχολείο.

Μαρινάρετε τα σουβλάκια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το λεμόνι και το δεντρολίβανο.
Ψήνετε τα σουβλάκια σε σχάρα ή αν έχετε όρεξη και χρόνο στα κάρβουνα.
Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα ψήνετε και τις πίτες, τις ανοίγετε από τη μία άκρη και τις γεμίζετε με ό,τι θέλετε από τα υλικά της γέμισης. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρινάρετε τα σουβλάκια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το λεμόνι και το δεντρολίβανο.

Βήμα 2

Ψήνετε τα σουβλάκια σε σχάρα ή αν έχετε όρεξη και χρόνο στα κάρβουνα.

Βήμα 3

Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα ψήνετε και τις πίτες, τις ανοίγετε από τη μία άκρη και τις γεμίζετε με ό,τι θέλετε από τα υλικά της γέμισης. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή