Ένα δροσερό και αναζωογονητικό ρόφημα με βάση το τσάι για να το έχουμε έτοιμο στο ψυγείο.
Υλικά
- 20 στίγματα σαφράν (περίπου)
- 4-5 κουτ. σούπας μέλι (ή σύμφωνα με τη γεύση σας)
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 λίτρο νερό
- 3-4 φακελάκια τσάι μαύρο, πράσινο ή λευκό
- 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
Tips
- Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ζελέ τσαγιού, προσθέτοντας 20γρ. φουσκωμένη ζελατίνη όσο ακόμα είναι καυτό το τσάι και να ανακατέψετε δυνατά μέχρι να διαλυθεί. Ύστερα θα μοιράσετε το μίγμα σε ποτηράκια και θα τα αφήσετε στο ψυγείο να παγώσουν και να πήξουν τα ζελέ πριν τα σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε τα φακελάκια του τσαγιού μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το σαφράν σε μια κανάτα. Προσθέτετε το βραστό νερό.Βήμα 2
Μετά από λίγο σουρώνετε το τσάι και το μεταφέρετε σε κανάτα. Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι, το μέλι και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το μέλι. Δοκιμάζετε και προσθέτετε επιπλέον μέλι αν το επιθυμείτε. Αφήνετε το τσάι να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν θέλετε να σερβίρετε μοιράζετε το μίγμα σε γυάλινα φλιτζάνια ή ποτήρια.Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου