Φτιάξτε αυτές τις πρωτότυπες κροκέτες από ρέγγα, συνοδεύστε τις με ντιπ από πελτέ ντομάτας και θα έχετε εύκολα και γρήγορα έναν ωραίο μεζέ για το ούζο ή το τσίπουρό σας.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 100 γρ. φιλέτο ρέγγας ψιλοκομμένο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κοφτή κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κρόκο αυγού
- 100 ml μπίρα
- 2 κουτ. σούπας νερό
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ½ λεμόνι, το ξύσμα
- 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
- μαύρο πιπέρι
- 100 γρ. πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 2 πρέζες ρίγανη
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τις κροκέτες
Για το ντιπ από πελτέ ντομάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το ντιπ: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Βήμα 2
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτες εκτός της ρέγγας, μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό κουρκούτι. Προσθέτουμε τη ρέγγα και ανακατεύουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το γεμίζουμε με ηλιέλαιο μέχρι τη μέση σε ύψος.
Βήμα 3
Βάζουμε σε ένα φλιτζάνι νερό, βουτάμε ένα κουτάλι της σούπας και παίρνουμε κουταλιές από το κουρκούτι και τηγανίζουμε τις κροκέτες και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές με το ντιπ πελτέ.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM