Η «κυρία» τραγανή, στην πιο γιορτινή εκδοχή της με βούτυρο Lurpak και πεντανόστιμα τυριά Arla.
Υλικά
- Μερίδες: 6
- 6 φέτες τσουρέκι
- 6 φέτες προσούτο ή ζαμπόν
- 6 φέτες Arla Harvati τυρί Π.Ο.Π.
- 2-3 κούτ. σούπας μουστάρδα
- 60 γρ. βούτυρο Lurpak
- 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 ml γάλα ζεστό
- ½ κούτ. γλυκού λευκό πιπέρι
- 100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- θυμάρι
- σχοινόπρασο
- αυγά τηγανητά
Για τη σάλτσα μορνέ
Για το σερβίρισμα
Tips
- Στη σάλτσα μορνέ μπορούμε να προσθέσουμε μοσχοκάρυδο αντί για λευκό πιπέρι.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ψωμί της επιλογής μας αντί για βασιλόπιτα τσουρέκι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Φρυγανίζουμε τις φέτες του τσουρεκιού στον φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Σάλτσα μορνέ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο Lurpak και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά και μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το γάλα, το λευκό πιπέρι, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου για 10΄, αποσύρουμε και προσθέτουμε την Arla Mozzarella τριμμένη.
Βήμα 3
Βγάζουμε τις φέτες τσουρεκιού από τον φούρνο, αλείφουμε κάθε φέτα με μουστάρδα και 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα μορνέ, απλώνουμε το προσούτο, το Arla Harvati τυρί Π.Ο.Π. και τέλος περιχύνουμε με μια γενναία ποσότητα σάλτσας.
Βήμα 4
Ψήνουμε στους 180°C για 15΄, μέχρι να πάρει χρώμα η σάλτσα μορνέ. Αν προτιμάμε το κροκ μαντάμ προσθέτουμε 1 αυγό τηγανητό, πασπαλίζουμε με θυμάρι, πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.