Μία εύκολη και απολαυστική συνταγή με κριθαράκι ΟΜΙΚΡΟΝ, για το καθημερινό τραπέζι, που θα απολαύσουν πολύ μικροί και μεγάλοι.
Ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πράσινες πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με ξίδι και αφήνετε το τηγάνι στην άκρη.
Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρετε το κριθαράκι σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε το κριθαράκι στο τηγάνι με το λουκάνικο και προσθέτετε τη ρίγανη και την πάπρικα ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτετε τον τοματοπολτό, τα τοματάκια, τη ζάχαρη και τα μαγειρεύετε όλα μαζί προσθέτοντας λίγο λίγο καυτό νερό μέχρις ότου το κριθαράκι να είναι al dente και το τηγάνι να έχει αρκετό ζουμάκι.
Τέλος προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, περιμένετε 2-3 λεπτά και σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με λίγο μαϊντανό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πράσινες πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με ξίδι και αφήνετε το τηγάνι στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρετε το κριθαράκι σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνετε το κριθαράκι στο τηγάνι με το λουκάνικο και προσθέτετε τη ρίγανη και την πάπρικα ανακατεύοντας συνέχεια.
Βήμα 3
Προσθέτετε τον τοματοπολτό, τα τοματάκια, τη ζάχαρη και τα μαγειρεύετε όλα μαζί προσθέτοντας λίγο λίγο καυτό νερό μέχρις ότου το κριθαράκι να είναι al dente και το τηγάνι να έχει αρκετό ζουμάκι.
Βήμα 4
Τέλος προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Βήμα 5
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, περιμένετε 2-3 λεπτά και σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με λίγο μαϊντανό.