Η γεύση των μανιταριών συνδυάζεται τέλεια με το σπανάκι στις πιο απολαυστικές κρέπες. Για εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
- 3 αυγά
- 400 ml γάλα πλήρες
- λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. λευκά μανιτάρια ή πλευρώτους, χοντροκομμένα
- 250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φέτα, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
Μερίδες: 4
Για τις κρέπες
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Τις αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μίγμα να τραβήξει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον άνηθο, τη φέτα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Βήμα 4
Γεμίζουμε τις κρέπες μία μία απλώνοντας 2-3 κουταλιές από το μείγμα στη μέση και διπλώνοντας τις άκρες προς το κέντρο ώστε να σκεπαστεί η γέμιση.