Ποιος μπορεί να πει όχι σε γλυκές κρέπες; Στην καλοκαιρινή εκδοχή τους, τις γεμίζουμε με φρούτα, αλλά και γάλα πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε με φραουλένια σάλτσα.
Υλικά
- 2 αβγά
- 10γρ. βούτυρο
- 100γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 νεροπότηρο γάλα
- 2 κουτ. σούπας νερό
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 μήλα
- 3 αχλάδια
- 150γρ. φράουλες
- 2 ακτινίδια ώριμα
- 3 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
- 1 σφηνάκι λικέρ Amaretto
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη στον τρίφτη
- 300γρ. φράουλες
- 150γρ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι μπράντι
Για τις κρέπες
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μπλέντερ και τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν το χρησιμοποιήσετε το ανακατεύετε καλά.Βήμα 2
Φτιάχνετε τις κρέπες χρησιμοποιώντας ένα σαγανάκι ελαφρά βουτυρωμένο, χρησιμοποιώντας για μεζούρα ένα φλιτζάνι του καφέ. Δηλαδή ζεσταίνετε το σαγανάκι με λίγο βούτυρο και αδειάζετε μέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ μίγμα για κρέπα. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα την αναποδογυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη. Βγάζετε τη μια κρέπα από το σαγανάκι και φτιάχνετε την επόμενη μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Καθαρίζετε τα μήλα και τα αχλάδια και τα ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Κάνετε το ίδιο και με τις φράουλες. Τέλος, καθαρίζετε τα ακτινίδια και τα ψιλοκόβετε βάζοντάς τα στο ίδιο μπολ. Περιχύνετε με το λικέρ Αmaretto. Ρίχνετε μέσα στο μίγμα το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Μοιράζετε τη γέμιση στις δέκα περίπου κρέπες που φτιάξατε. Τις τυλίγετε σε ρολά και τις βάζετε μέσα σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.Βήμα 5
Σκορπίζετε από πάνω την ψιλοτριμμένη κουβερτούρα και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.Βήμα 6
Όσο ψήνονται οι κρέπες ετοιμάζετε και τη σάλτσα φράουλας: Καθαρίζετε τις φράουλες, τις ψιλοκόβετε και τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το μπράντι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Το μεταφέρετε σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε. Όταν πάρει βράση η σάλτσα την κατεβάζετε από τη φωτιά.Βήμα 7
Μόλις βγάλετε το ταψάκι από το φούρνο το περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα φράουλας. Σερβίρετε αμέσως!Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb