Το κρεμώδες ντιπ είναι απλό κα δημιουργικό και αναδεικνύει άψογα το παντζάρι, τώρα που είναι και η καλύτερή του εποχή.
Καθαρίζουμε το παντζάρι και το τρίβουμε στον τρίφτη ωμό (στη μεγάλη σκάλα). Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το
τζίντζερ, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Κρατάμε στο ψυγείο για 10΄ για να μαριναριστεί καλά και να πάρει γεύση.
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την γκοργκοντζόλα, τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε την κρέμα γκοργκοντζόλα με το τριμμένο παντζάρι σε μικρά μπολάκια συνοδεύοντας με λίγο φρέσκο ψωμί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το παντζάρι και το τρίβουμε στον τρίφτη ωμό (στη μεγάλη σκάλα). Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το
τζίντζερ, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Κρατάμε στο ψυγείο για 10΄ για να μαριναριστεί καλά και να πάρει γεύση.
Βήμα 2
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την γκοργκοντζόλα, τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και ομογενοποιούμε.
Βήμα 3
Σερβίρουμε την κρέμα γκοργκοντζόλα με το τριμμένο παντζάρι σε μικρά μπολάκια συνοδεύοντας με λίγο φρέσκο ψωμί.